Американският президент Доналд Тръмп има големи шансове да спечели нов

...
 Американският президент Доналд Тръмп има големи шансове да спечели нов
Коментари Харесай

Защо протестите водят до победа на Тръмп

 

Американският президент Доналд Тръмп има огромни шансове да завоюва нов мандат след митингите и вандализма, който се шири в цялата страна поради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд, написа коментатарът на Bloomberg Нийл Фергюсън.

Според него мнозина съпоставят днешните събития с тези през 1968-ма година, когато страната настръхна след убийството на Мартин Лутер Кинг. По това време страната изпитва съществени компликации поради войната с Виетнам, сравними с тези от ковид в този момент. Тогава избухва и хонконгският грип, лишил живота на повече от 1 милион индивида.

На този декор демократите настояват, че ситуацията на Тръмп е сходно с това на тогавашния президент Линдън Джонсън, който поради разделянето на обществото след войната се отхвърля от нов мандат и отстъпва мястото на демократа Никсън. Това обаче е надълбоко неправилно, твърди Фергюсън, тъй като сегашните вандалски прояви и нестихващи митинги отдалечиха вниманието на американците от неефективните ограничения за попречване на болестта.

Тръмп доста по-добре от Джо Бадън знае по какъв начин да се възползва от обществените мрежи. Освен това сегашният президент е доста по-подготвен за справяне с икономическата рецесия от съперника си.

Предимство за Тръмп е, че няма трети претендент. Не по този начин е било по време на изборите през 1968-ма, когато претендентът от Американската самостоятелна партия Джордж Уолъс е събрал рекордните за трета партия 13,5 %.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР